Foodblog: Beregezellig eten bij De Beren op de Markt!
Op de Markt in Oosterhout zijn altijd alle terrassen vol, er hangt hier een gezellige sfeer. Je kan heerlijk lunchen en dineren bij verschillende restaurantjes en dat hebben de foodies dan ook gedaan! Zij zijn gaan eten bij De Beren.
win via facebook een 3-gangen diner voor twee personen!
Wij worden hartelijk ontvangen door het personeel en krijgen een gezellig tafeltje aan het raam toegewezen. Er wordt voor ons iets te drinken ingeschonken en wij krijgen de menukaart in handen. Er wordt gevraagd of we een stokbroodje vooraf lusten, dat lusten wij wel! De keuze bestaat uit breekbrood met kruidenboter, of met smeersels. De keuze is vrij snel gemaakt, wij gaan voor het breekbrood met smeersels; aioli, tomatentapenade, truffelmayonaise en een bakje met heerlijk romige kruidenboter.
We laten ons verrassen!
We zijn aan het genieten van het brood en iemand van de bediening komt naar ons toe om te vertellen dat ze een verrassing aan ons gaan serveren. Wat een leuk idee! Wat zouden we voor hoofdmenu krijgen?
Één iemand van de bediening komt met twee planken aanlopen, zou dat voor ons zijn?! Voor beide wordt er een plank met vier verschillende vlees op tafel gelegd: de Mixed Grill. Deze bestaat uit twee stokjes saté, een mini hamburger, een entrecote en spareribs.
het vlees glijd zo van het stokje af
Als eerste beginnen we aan de saté stokjes, één varkenssaté en de ander kipsaté. Wat een goed begin, het vlees glijd zo van het stokje af! Als tweede beginnen we aan de mini hamburger met augurk, jam, sla, de beren burgersaus en niet vergeten, de malse burger! Zo'n lief en schattig uiterlijk, maar een een smaaksensatie is dit. Zoet gemengd met zuur, heerlijk fris.
wat een sappig en mals stuk vlees is dát
Als bijgerecht krijgen we twee bakjes met friet, de ambachtelijke frietjes en de Franse frietjes. Heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen, precies hoe wij frietjes het lekkerst vinden! We snoepen van de frietjes, maar dan moet de entrecote er toch echt aan geloven. Medium gebakken zoals wij vragen. We nemen de eerste hap en kijken elkaar aan, we denken preciés hetzelfde. Wat een sappig en mals stuk vlees is dát!
de honing sparerib smaakt lekker zoet, de ketjap sparerib is zoet met een kruidige smaak
Wij foodies zijn dol op spareribs en waren deze dan ook tot het laatst. De spareribs snijden we in stukjes en wij genieten hier ontzettend van. Wat een heerlijke spareribs met een zachte smaak! Een halve sparerib met honing, de ander met ketjap. De honing sparerib smaakt lekker zoet, de ketjap sparerib is zoet met een kruidige smaak.
Na dit machtige hoofdgerecht buiken we even uit. Even later komt iemand van de bediening vragen of we een nagerecht lusten, deze past er wel in! Iedere foodie weet immers dat er plek is voor een nagerecht. We kiezen voor het snickertaartje met slagroom en ijs en voor de cookie dough plank.
een smaakexplosie van chcolade, karamel, nootjes en stukjes brownie
Mijn foodbuddie heeft gekozen voor het snickertaartje. Het snickertaartje bestaat uit meerdere laagjes en ziet eruit om te smullen! Bij de eerste hap word ze spontaan verliefd, een smaakexplosie van chocolade, karamel, nootjes en stukjes brownie. Deze combinatie staat goed tevenover het bolletje vanille ijs en de ambachtelijke slagroom.
je hoeft het nu niet stiekem te eten!
Het cookie dough plankje is een mooi versierd plankje met pistache-ijs, slagroom, het bolletje cookie dough met daar omheen marsmellows en smarties. Ken je het moment dat je koekjes aan het bakken bent en je stiekem van het deeg proeft? Dit bolletje cookie dough smaakt precies zo, alleen hoef je het nu niet stiekem te eten!
Na het toetje drinken we nog wat om uit te buiken van het lekkere eten. We hebben gesmuld en komen hier zeker nog een keer terug. Tot snel!